Päivi, Henkilökuvaus Helsingin Lammassaaressa

Päivi wanted to fulfill one of her long-term dreams of having her portraits done. First she thought of waiting until she has kids so she could implement that with family photos. But why wait when you could do it now? You don't need a reason to have your portraits taken!

Päivi loves to walk around Lammassaari, it holds a special meaning to her so it was rather easy to decide where we would go and shoot. We went there around sunset and light was so soft and light. We had so much fun and it was so easy to photograph Päivi, although she's never been in front of a camera like that before.
I wanted Päivi to have some pampering as well so I asked Pinja to come and do her makeup and hair, which turned out natural and gorgeous. Before the session we also emailed back and forth with Päivi about what would she wear for the shoot but she couldn't find anything perfect for her tall figure (almost 190cm of gorgeousness!) until the day before the shoot, she listened to her gut and popped in Ivana Helsinki and found the perfect, flowy dress! 

We had an amazing time and I honestly didn't want the evening to end, but it was getting a bit chilly (thanks to Finnish weather) and she had a dinner reservation with her girlfriends, - why not make the most out of looking so beautiful!

Makeup and hair: Pieni Pala Unelmaa by Pinja Bruun
Dress: Ivana Helsinki

 

Päivi halusi toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa tulla kuvatuksi. Ensin hän ajatteli odottaa kunnes hänellä on lapsia ja otattaa ne kuvat perhekuvien yhteydessä. Mutta miksi odottaa kun voit tehdä sen heti? Et tarvitse syytä otattaa itsestäsi potretteja!

Lammassaari on tärkeä paikka Päiville ja hän tykkää kävellä siellä paljon, joten ei ollut vaikeaa miettiä sopivaa kuvauspaikkaa. Menimme sinne auringonlaskun aikoihin ja valo oli todella pehmeä ja herkkä. Meillä oli todella hauskaa ja ei olisi uskonut, että se oli Päivin ensimmäinen kerta ammattilaisen kameran edessä.
Halusin, että Päivi saa hieman hemmottelua, joten kysyin Pinjaa meikkaamaan ja laittamaan Päivin hiukset. Lopputulos oli kauniin luonnollinen. Ennen kuvausta viestittelimme myös Päivin kanssa ja mietimme, minkälainen mekko olisi ollut täydellinen kuvauksiin. Sellaista ei vain tuntunut löytyvän ennen kuin vasta kuvausta edeltävä päivänä, kun Päivi kuunteli sitä pientä sisäistä ääntänsä ja piipahti Ivana Helsingin liikkeessä. Sieltä se täydellinen mekko löytyi!

Meillä oli mahtavaa kuvauksissa ja en oikeasti olisi halunnut illan päättyvän, mutta alkoi tulla hieman viileää (kiitos Suomen sään) ja Päivillä oli illallismenoja tyttöystäviensä kanssa, - täytyyhän sitä nyt siitä lookista ottaa kaikki ilo irti!